De verhaallijnen van CMC zijn gebaseerd op realistische medische thema's die worden ondersteund door acht gezondheidsfondsen.
CMC wordt mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij, vriend van de acht deelnemende fondsen.

Alzheimer Nederland streeft naar een toekomst zonder dementie. Dankzij onze donateurs kunnen we investeren in wetenschappelijk onderzoek en mensen met dementie en hun omgeving steunen met hulp en advies.

Steeds meer Nederlanders worden slechtziend of blind door een oogziekte.

7 op de 10 keer is dit te voorkomen. 

Daarom investeert het Oogfonds in wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één doel: alle spierziekten de wereld uit.

Het fonds financiert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

De Hersenstichting wil hersenen gezond houden, hersenaandoeningen genezen en patiëntenzorg verbeteren. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en voeren we vernieuwende projecten uit.

Het Epilepsiefonds zet zich in voor mensen met epilepsie en hun omgeving.

We financieren onderzoek, geven voorlichting en bieden hulpverlening.

Het Reumafonds is de grootste patiëntenorganisatie voor mensen met een vorm van reuma. Het Reumafonds geeft voorlichting, maakt zich samen met patiënten sterk voor hun belangen bij politiek en zorg en financiert en initieert wetenschappelijk reumaonderzoek.

Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen.

Door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. En door de gezonde keuze makkelijker te maken; vermindering van de suikerinname in samenwerking met partners.

Kanker raakt ons allemaal. Het is in Nederland doodsoorzaak nummer één.

Het doel van KWF Kankerbestrijding is minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.